Pressmeddelande 2022-01-11

Jaktgalan – En digital produktion även år 2022

Jaktgalan startades år 2019 på Sundbyholms slott. År 2021 fick galan arrangeras digitalt på grund av det rådande hälsoläget, och det blir ett liknande upplägg även detta år.

Med anledning av det rådande hälsoläget har Allt om Jakt & Vapen och Svenska Jägareförbundet, som tillsammans arrangerar Jaktgalan, fattat beslut om att den kommande upplagan av Jaktgalan skall hållas digitalt, i stället för på Järvsöbaden som ambitionen var.

– Ja, det är verkligen jättetrist att vi återigen behöver ställa in den fysiska galan på grund av Covid-19. Men smittoläget i Sverige och i den övriga världen gör det omöjligt för oss att arrangera Jaktgalan på ett smittsäkert och ansvarsfullt sätt. Vi får göra vårt bästa med att förmedla galakänslan genom rutan. Det lyckades vi med förra året och jag tror att vi fixar det igen. Tillsammans fixar vi det här, säger Katharina Olsson, marknadschef och programledare för galan.

Nio avsnitt
Galan kommer detta år bestå av totalt åtta införavsnitt som sänds mellan den 4-11 februari, samt en stor galasändning den 12 februari. Alla avsnitt kommer sändas på jaktgalan.se.

Varmt välkommen att vara med oss som tittare.

Pressmeddelande 2021-03-01

Jaktgalan engagerar!

Trots oron att behöva tänka om och göra Jaktgalan digital, blev årets upplaga en succé!

Många företag och rörelser av olika slag måste idag tänka om och snabbt hitta lösningar i den rådande pandemin. Så även Jaktgalan.

– Vi var verkligen oroliga för att tappa tittare och intresse när vi var tvungna att göra galan digital. Eftersom vi bara har genomfört galan en gång tidigare så kändes det som om vi inte hade råd med ett misslyckande. Därför känns det extra skönt att vi lyckades ännu bättre än i fjol med att engagera jägarsvergie, säger Katharina Olsson, marknadschef för Allt om Jakt & Vapen.

År 2019 hade Jaktgalan totalt 35.333 visningar på Youtube och Facebook sammanräknat. Då anordnades galan på Sundbyholms slott med inbjudna finalister och gäster och livesändes. I år, när jaktgalan blev helt digital, blev tittarsiffran drygt 122.000 visningar totalt sammanräknat med Facebook och Youtube.

Nu blickar arrangörerna bakom Jaktgalan, Allt om Jakt & Vapen och Svenska Jägareförbundet, framåt och siktar på nästa års Jaktgala.

– Ja, nu ska vi sätta oss och sammanställa allt och planera inför nästa års Jaktgala. Det är fantastiskt att så många har sett den. Samtidigt har vi fått lyfta fram fina ambassadörer för jakten, vilket i slutändan är det viktigaste med galan, säger Katharina Olsson.

Årets upplaga av Jaktgalan går att se i efterhand på jaktgalan.se och på Youtube.

Pressmeddelande 2021-02-21

Jaktgalan 2021 – en digital succé

Ladda hem bilder, text och logotyp

Pandemin tvingade fram en digital lösning, men med åtta införavsnitt och ett stort galaprogram som final den 20 februari fick Jaktgalan en enorm spridning.

Jaktgalan som koncept startades hösten 2019 med en fantastisk galakväll på Sundbyholms Slott. Vinnare, sponsorer och besökare åt och drack gott, dansade och tog del av de spännande prisutdelningarna. När galan hade arrangerats och utvärderats så var det egentligen bara en sak som skulle förändras till nästa gala, och det var datumet, för att bättre passa jägarkalendern. Så från november flyttades den kommande galan till februari 2021, men under början av 2020 slog coronapandemin till, och ganska snart insåg galaledningen att det skulle bli omöjligt att genomföra en fysisk gala.

– Visst fanns det åtgärder vi skulle ha kunnat vidtagit för att arrangera galan på slottet. Men vi kände att det enda rätta var, om vi ville vara ett gott föredöme och kunna göra det på ett helt säkert sätt, var ett digitalt koncept, och det beslutet fattade vi i god tid, säger Katharina Olsson, marknadschef på tidningen Allt om Jakt & Vapen, samt Jaktgalan.

Intresset för den första galan var stort, men det är ingenting mot detta år. Redan på galadagen har årets inför-program fått ihop nästan 100 000 visningar, och den siffran förväntas stiga inom det närmsta dygnet.

– Vi har sänt åtta inför-avsnitt, och sedan sände vi det stora galaprogrammet 20 februari. Alla dessa program har man kunnat se på Jaktgalans hemsida, YouTube och Facebook, och när vi summerar alla dessa avsnitt och kanaler så har vi överraskande fina tittarsiffror, vilket är enormt roligt. Vi upplever även att det har pratats mycket om galan i år, fysiskt men även i olika sociala kanaler, och tongångarna har varit väldigt positiva, säger Katharina.

Ny programledarkollega

Planen var att galaprogrammet skulle ledas av Katharina Olsson, marknadschef på Allt om Jakt & Vapen, samt Bo Sköld, generalsekreterare på Svenska Jägareförbundet. Men Bo fick förhinder och i hans ställe fick jaktvårdskonsulent Jimmy Nyman rycka in.

– Jimmy gjorde en fantastisk insats tycker jag. Det är inte lätt att bli inkastad i en studio med kameror och lampor i ansiktet, men han tog det med ro. Så Bosse har kanske konkurrens om programledarrollen till nästa år, skrattar Katharina.

Så här har det gått till

För att sammanfatta processen kring de som är med och tävlar i de olika kategorierna så har det gått till så här. Den svenska jägarkåren har kunnat skicka in förslag på personer som de tycker förtjänar ett pris på galan. Bland alla dessa inskickade förslag har en jury valt ut fem nominerade i respektive kategori som den svenska jägarkåren sedan kunnat rösta på, och de som fått flest röster i respektive kategori har stått som slutgiltiga segrare. Utöver dessa vinnare har juryn i år fått dela ut ett eget pris till en person som de tycker förtjänar att uppmärksammas.

Vinnarna 2021

Ett stort grattis skickar vi till samtliga vinnare på årets upplaga av Jaktgalan.

  • Årets Viltvårdare: Sara Carlsson
  • Årets Eftersöksjägare: Johannes Jönsson
  • Årets Jakthundsuppfödare: Kennel Solstrimman
  • Årets Jakthund: Mörka Skogs Sally Caspersson
  • Årets Eldsjäl: Jonas Johansson
  • Årets Mediaprofil: Lubbe Garell
  • Årets Jägare: Emma Fors
  • Juryns Pris: Natasha Illum Berg

Vi passar även på att säga grattis till alla nominerade.

Jaktgalans framtid

Ambitionen med jaktgalan är att den ska fortsätta utvecklas och fylla sin viktiga funktion.

– Den svenska jägarkåren gör så många fantastiska insatser, men tyvärr finns det jaktmotståndare (och jägare med en tråkig inställning) som hela tiden letar fel och kritiserar. Ambitionen med galan är att hylla de som gör något bra och lyfta upp det positiva och fantastiska med den svenska jakten. Av den anledningen har jaktgalan en mycket viktig roll att spela i framtiden, avslutar Katharina.

Ladda hem bilder, text och logotyp
Pressmeddelande 2021-02-10

Jaktgalan hyllar jakten och jägarna digitalt

Ladda hem bilder, text och logotyp

Nio avsnitt från den 12-20 februari

För andra gången i ordningen är det dags att slå upp portarna till Jaktgalan och hylla de jägare som gjort något utöver det vanliga under jaktåret 2019/2020.

Den 20 februari är det åter igen dags att hylla några av de svenska jägarna som gjort något utöver det vanliga. Även om det är svårt att tävla i jakt, så är tanken med galan att uppmärksamma några jägare som gjort fina insatser, och förhoppningen är att dessa ska bli goda förebilder för hela jägarkåren.

Vem som helst har kunnat nominera kandidater till respektive kategori. Därefter har en jury valt ut fem nominerade i varje kategori som den svenska jägarkåren sedan kunnat rösta på.

I år kommer galan att arrangeras helt digitalt på grund av den pågående pandemin.

– Givetvis hade vi velat ställa till med en galafest för att fira Sveriges jägare och träffas fysiskt, men nu känner vi ett ansvar på grund av den rådande pandemin. Att ställa in galan har aldrig varit ett alternativ eftersom Jaktgalans koncept är viktigt och vi behöver verkligen lyfta jakten och de svenska jägarna. Därför har vi valt att göra årets upplaga helt digital och anpassat oss efter de restriktioner som gäller. Förhoppningsvis kan vi träffas fysiskt nästa år istället, men även om detta blir ett digitalt upplägg så känner jag att vi har lyckats sätta guldkant på programmen, och jag hoppas att jägarsverige kommer sitta bänkade och titta, säger Katharina Olsson, marknadschef på Allt om Jakt & Vapen.

De två nominerade som fick flest röster kommer under åtta införavsnitt presenteras som finalister, och på galakvällen kommer de slutgiltiga vinnarna offentliggöras. Samtliga galaprogram kommer kunna ses på Jaktgalans hemsida www.jaktgalan.se från den 12 till den 20 februari.

Bo Sköld fick förhinder inför årets upplaga av galan och ersattes av Jimmy Nyman, jaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet.

Avsnitt Sändning
Inför Årets Viltvårdare 12 feb kl 20:00
Inför Årets Eftersöksjägare 13 feb kl 20:00
Inför Årets Jakthundsuppfödare 14 feb kl 20:00
Inför Årets Jakthund 15 feb kl 20:00
Inför Årets Eldsjäl 16 feb kl 20:00
Inför Årets Mediaprofil 17 feb kl 20:00
Inför Årets Jägare 18 feb kl 20:00
Inför Juryns pris 19 feb kl 20:00
Jaktgalan 2021 20 feb kl 20:00

Jaktgalan produceras av Allt om Jakt & Vapen tillsammans med Svenska Jägareförbundet.
Huvudsponsorer för galan är Sako och Ultracom.
Prissponsorer är Crispi, Hylte Jakt & Lantman, Svedea, Jägarliv, P4H, Canadapulkan och Remsle of Sweden.

Ladda hem bilder, text och logotyp