JAKTGALAN

ÅRETS ELDSJÄL

En jägare som gjort stora insatser för jaktens existens och roll i samhället, som aktivt jobbat för att marknadsföra jakten, förmedlat en bra bild av jakten och bidragit till att fler intresserat sig för jakt samt ökat jaktacceptansen i landet.

Omröstningen är stängd!

Nominerade

Carl Kvaldén

Carl Kvaldén

Värmlands län

Carl Kvaldén är en eldsjäl som använder jakten för att göra insamlingar till välgörande ändamål. Han har flera år i rad dragit in stora summor pengar till bland annat Barncancerfonden. Utöver detta är han flitig när det gäller att ge nya och marklösa jägare chansen till jakt. Han kan beskrivas som en osjälvisk och viktig person inom jägarsverige.

Hannah Elversson

Hannah Elversson

Gävleborgs län

Hannah Elversson är en passionerad jägare som brinner lite extra för att få kvinnor, både nybörjare och erfarna jägare, att skjuta mer och att våga åka till skjutbanan. Hon gör allt för att hjälpa de som kommer och som behöver hjälp. Hannah är även med på ungdomskyttekvällar som skjutledare. Hannahs tjejskyttekvällar har varit väldigt populära med ett stort antal deltagare. Utöver detta har hon även börjat att jobba inom Älghundklubben som utställningsansvarig, men hon är även jaktprovsdomare. En riktig eldsjäl som brinner för att fler ska inkluderas inom jakten.

Hans-Erik Johansson

Hans-Erik Johansson

Västernorrlands län

All ideell verksamhet behöver eldsjälar, och inom Svenska Vorstehklubben Jämtland/Västernorrland finns en sådan som sticker ut. Hans-Erik Johansson gör allt utan tanke på minsta egna vinning utan allt är för verksamheten och för att den ska finnas kvar. Hans-Erik har varit ordförande, arrangerat och ansvarat för lokalavdelningens valp- och hundträning. Han ställer i princip alltid upp som provledare eller som skytt på lokalavdelningens jaktprov. Han har suttit timtals för att redovisa stora mängder av provresultat. Just nu tas mycket av hans lediga tid upp till att rädda jaktprovsverksamheten då avdelningen inte har några marker kvar för att kunna arrangera jaktprov i fjällmiljö. Han brinner för jakten med stående fågelhunden men han är även en jägare som jagar allt från skogsfågel till älg och predatorer.

Harebragänget

HareBra-gänget

Jämtlands län

HareBra-gänget är en grupp med rutinerade herrar från Jämtland som tillsammans brinner för stövarjakten och för att föra jakttraditionen vidare till kommande generationer. Förutom sin egna väldigt omfattande verksamhet med jakter för pensionärer arrangerar de ungdomsjakter och ungdomsläger. De har även sett till så att den lokala skolan infört jakt på schemat. HareBra-gänget är en positiv kraft som osjälviskt och helhjärtat gör ett enormt arbete för att föra traditionen med den svenska allmogejakten vidare till kommande generationer. En grupp av eldsjälar helt enkelt. På bilden ser du delar av HareBra-gänget.

Jörgen Pettersson