JAKTGALAN

ÅRETS ELDSJÄL

En jägare som gjort stora insatser för jaktens existens och roll i samhället, som aktivt jobbat för att marknadsföra jakten, förmedlat en bra bild av jakten och bidragit till att fler intresserat sig för jakt samt ökat jaktacceptansen i landet.

Vinnaren presenteras den 12 februari 2022!

Finalister

Jens ”Storjägarn från Täxan” Eriksson
VINNARE

Jens ”Storjägarn från Täxan” Eriksson

Jens är trots sin unga ålder och sina utmaningar i livet en profil i jägarsverige. Han har med engagemang, envishet, glädje och framför allt med sin stora ödmjukhet gjort ett avtryck hos många. På grund av sitt handikapp har han haft en väldigt lång väg till att bli den jägare han är idag.

Jens har visat att vi alla är lika inför jakten oavsett förutsättningar. Han är en inspiration för så många.

Elin Olausson
2A PLATS

Elin Olausson

Elin jobbar hårt för att nya och unga jägare ska få en bra start på sin jägarkarriär, och hon hjälper till med att arrangera jakter och kurser i Jägareförbundet Östergötlands regi. Hon har även anordnat en utbildningsdag för alla nya jägare i Östergötland, där deltagarna fick mycket matnyttig information med sig och chansen att se och bekanta sig med ett fällt vilt för att komplettera de teoretiska kunskaperna från jägarskolan!

Elin har varit en viktig kugge inom jägareförbundet Östergötland under de senaste åren där hon planerat inför mässor med mera. Hon har även bidragit till att vi blivit fler medlemmar i den svenska jägarkåren.

Övriga nominerade

Göran Olsson

Göran är en person som har lagt ner hela sitt liv i Jämthundens existens, både när det gäller jakt, uppfödning och utställning. Göran är uppväxt med jämthundar och skaffade sin första egna jämthund redan 1972. Den hunden, Ruff/72, finns fortfarande kvar i hans senaste DCH Torsbackens Palle efter nio generationer i rakt nedstigande led. Göran har haft tolv dubbelchampions, två jaktchampions, och hela åtta gånger har han varit med på SM-kval för Gävleborgs Älghundsklubb med tre olika hundar. Han har även varit med i Svenska Jämthundkubbens KM tre gånger som kryddades med att han med DCH Torsbackens Palle vann KM i Älvdalen på 90 poäng. Göran har dömt jaktprov inom GÄK i över 40 år.

Göran är en mycket uppskattad uppfödare med många återkommande valpköpare. Han åker landet runt för att representera Jämthundsklubben och han är känd för sin glada och ödmjuka framtoning. Det finns inte heller många som har dokumenterat sitt jägarliv så minutiöst som Göran gjort, och han sitter på en outtömlig skatt av jaktberättelser. Göran brinner för jakten på ett unikt sätt, något som smittar av sig på hans omgivning.

Mona Eriksson

Mona är en förebild för många jägare och en eldsjäl utöver det vanliga. Trots att hon själv jobbar dubbelt är hon aldrig sen att ta sig an nya jägare och dela med sig av sina jaktkunskaper.

Hon är väldigt aktiv inom Jägareförbundet i sitt län, och hon värnar verkligen om allt och alla, och så fort hon har en ledig stund är hon ute i skog och mark. Hon är dessutom aktiv i kvinnliga jaktforum och brinner för att alla, oavsett kön, ska ha samma tillgång till jakten. Hon är en fantastisk kvinna, jägare och medmänniska.

Rune Jönsson

Rune Jönsson

Rune är en eldsjäl ut i fingerspetsarna. Tillsammans med sitt ”HareBra-Gäng” tar han varje år med sig ett stort antal ungdomar ut på jakt. Han är engagerad i Stövarklubben Jämtland/Härjedalen samt Jägarförbundet lokalt där han samordnar aktiviteter, fixar jaktmark, ordnar med hundförare, anordnar ungdomsläger och mycket mer.

Rune servar sju olika jaktskytteklubbar med reservdelar och assisterar vid reparationer. Han har även varit delaktig i att få in jakt på schemat i den lokala skolan. Utöver detta är han en hängiven stövarjägare som tillbringar all sin lediga tid i skogen med sin hamiltonstövare Trollmaxens Rapp. Rune förtjänar verkligen att uppmärksammas för sina insatser, som kommit så många till gagn.