JAKTGALAN

ÅRETS JÄGARE

En jägare som utmärkt sig med ett händelserikt jaktår där han/hon varit med om exceptionella upplevelser och gjort stora bedrifter och samtidigt representerar god etik och moral inom jakten.

FILMER

Vinnare

Anna Johansson

Jämtlands län

Anna tillhör den del av den yngre jägargenerationen som lyssnar och lär av de äldre, ger deras jakttraditioner fortsatt liv men också förnyar och tar det gamla in i en modern tid. Harjakt med stövare, toppfågel, älg med löshund och lodjursjakt – ensam eller tillsammans med andra. Så blandas olika jaktformer under året, alltid med god etik och fokus på helheten, snarare än antal fällda vilt. Anna är ett föredöme för den nya jägargenerationen.

2a plats

Anders Nilsson

Anders Nilsson

Jämtlands län

Anders Nilsson är en jägare ut i fingerspetsarna med många års erfarenhet i bagaget. Han har jagat samtliga jaktbara vilt som finns i Sverige och han har även jagat en del utanför landets gränser. Anders har en otroligt bred kunskap inom det mesta som innefattar jakt, vilt och skytte, något han har stor nytta av i sitt jobb som jaktlärare. Han är även en duktig pedagog och en riktigt bra förebild, med hög etik och moral som han för vidare till nästa generations jägare.

Nominerade

Elias Alm

Elias Alm

Gävleborgs län

Elias Alm är en ung och ambitiös jägare som fått jakten med sig redan från unga år. Han är en allätare när det kommer till jakt och han jagar det mesta som finns tillgängligt. All fritid ägnas åt jakten och genom att han arbetar i jaktbutik handlar det om jakt för honom i princip dygnet runt. Han dokumenterar även sin jakt och publicerar filmer och bilder i sociala media på ett smakfullt sätt. Elias är sin unga ålder till trots en mycket kunnig och rutinerad jägare, och en förebild.

Erica Lindquist

Erica Lindquist

Kalmar län

Erica vurmar verkligen för att den yngre generationen ska känna sig trygga med att vistas i naturen och få en positiv bild av jakten i tidig ålder. Hon är ofta ute på skol- och jägarskolebesök och delar med sig av all den kunskap och erfarenhet hon har om viltet, naturen och jakten. Erica har genom åren inspirerat många till att bli jägare. Hon anordnar klövvilts- och småviltsjakter i samarbete med lokala jaktlag och hon ordnar fortbildningstillfällen inom viltvård/fällfångst, kul- och hagelskytte, styckning/tillvaratagande, hur man bygger jakttorn och röjer pass med mera. Hon är en passionerad och kunnig eftersöksjägare inom NVR och försöker så ofta hon kan i olika sammanhang på ett lättsamt och positivt sätt belysa den samhällsnytta jägarkåren årligen gör.

Roland Kylén

Värmlands län

Roland Kylén, bosatt i trakterna kring Årjäng, är ett känt namn i stövarsverige. Han har tagit fram många duktiga hundar från raserna hamiltonstövare och dunkerstövare. Han äger stövare tillsammans med Bo Nilsson, ägare till den framgångsrika kenneln Leverhögens. Utöver detta är Roland en riktigt kunnig allroundjägare som är flitig även inom älgjakt och rådjursjakt. Han har i alla år haft taxar tillsammans med stövarna och Roland är känd för att vara en kunnig och sympatisk jägare som är omtyckt och uppskattad av de flesta. På bilden syns Roland tillsammans med hamiltonstövaren SE JCH Leverhögens Jazz.