JAKTGALAN

ÅRETS JÄGARE

En jägare som utmärkt sig med ett händelserikt jaktår där han/hon varit med om exceptionella upplevelser och gjort stora bedrifter och samtidigt representerar god etik och moral inom jakten.

Vinnaren presenteras den 12 februari 2022!

Finalister

VINNARE

Robert Bergman

Robert är en person som verkligen lever för jakten. År 2011 var han med om en olycka under Motorcross-SM som gjorde honom förlamad från midjan och neråt. Trots detta så var det aldrig ett alternativ att sluta med jakten, snarare tvärt om. Efter olyckan blev det jakten han fokuserade på. Från sin rullstol eller fyrhjuling tar han sig fram i skog och mark tillsammans med sin älghund som han själv fällt älg för. Det är en bedrift utöver det vanliga!

Robert är även engagerad i att arrangera jakter för rörelsehindrade och han brinner för att alla ska ha samma tillgång till jakten. Robert är en förebild för hela jägarkåren, och han är ett levande bevis på att allt är möjligt.

2A PLATS

Linda Marklund

Linda är en förebild, främst för unga kvinnliga jägare, men även för hela jägarkåren. Hon vågar ta plats i en annars mansdominerad värld och hon gör det på ett positivt sätt. Linda har hundar i toppklass och hon jagar det mesta, så fort hon har chansen, och hon visar alltid prov på ett stort kunnande och ett fantastiskt lugn, oavsett jaktsituation. Få jägare känner sina hundar så väl som Linda gör, och hon kan ofta avgöra vilken sorts älg hundarna skäller på bara av att läsa av hundarnas agerande.

Hösten 2020 var en fantastisk säsong för henne som kulminerade när hon fick skjuta en fin älgtjur. Linda är förutom sina jaktliga egenskaper också en otroligt positiv tjej som alltid har nära till skratt som smittar av sig på hennes omgivning.

Övriga nominerade

Dennis Andersson

Dennis Andersson

Dennis som bor längst upp i vårt avlånga land representerar en ovanlig och unik sida av den svenska jägarkåren. Dennis jagar långt från alla bekvämligheter, helt på egen hand, tillsammans med sina två jämthundar som han har en fantastisk relation med.

Även om Dennis har lyxen av att få jaga på näst intill oändliga marker och fått fälla flertalet kapitala älgtjurar, har han aldrig förlorat sin passion för jakten och sina jakthundar. Han delar gärna med sig av sin jaktglädje i sociala medier på ett inspirerande sätt.

Ett bevis på Dennis passion är att han två gånger i livet har sagt upp sig från sitt jobb, för att arbetsgivaren inte beviljade honom ledigt för den planerade älgjakten. Dennis är engagerad både inom eftersök och skytte. Han är även en person med ett stort mått charm och han har myntat uttrycket ”En dålig dag i skogen, är alltid bättre än en bra dag på jobbet”.

Ulf Sundgren

Ulf tog jägarexamen redan som 16-åring. Han studerade på jaktgymnasium men arbetar idag som befäl inom polisen. Ulf har modet att stå upp för jakten och jägarna, även med tanke på sin yrkesroll.

Han har fyra jämthundar och all sin tid spenderar han på jakt och viltvård, något han besitter stora kunskaper inom. Ulf jagar allt från älg i norr till vildsvin och rådjur i söder. Han ägnar sig även åt jakt med fällor. Förutom sin hundförarroll är han en mycket uppskattad jaktledare.

Vilhelm ”Ville” Persson

Ville är en hängiven och mycket duktig jägare och jaktledare som praktiskt taget är född i skogen. Han är en duktig skytt som med ett gott omdöme fäller ett stort antal vilt varje år.

Han är även en föredömlig ledargestalt som alltid hjälper till oavsett om det gäller att ta hand om skjutet vilt, kontrollera pass eller stödutfodra vilt under vinterhalvåret. Han har även en förmåga att få alla att känna sig välkomna.