JAKTGALAN

ÅRETS MEDIAPROFIL

Denna influenser/mediaprofil har med ett smakfullt, inspirerande och sakligt material påverkat bilden av den svenska jägaren på ett positivt sätt. Han/hon har god etik och moral och är ett föredöme och en bra ambassadör för jägarkåren.

FILMER

Vinnare

Julius Berg

Julius Berg

Jönköpings län

Julius Berg driver YouTube-kanalen Fotojakt, där han med glimten i ögat och med småländsk dialekt jobbar hårt för att lyfta fram det unika med jakt med drivande hundar. Han brinner verkligen för allmogejakten och hans filmer ger utöver underhållningen även tittarna god insikt i hur denna typ av jakt går till.

2a plats

Evelina Åslund Bäck

Jämtlands län

Evelina Åslund Bäck, programledare i SVT’s programserie ”Jaktliv” är en stor inspirationskälla, framför allt för unga kvinnliga jägare. På ett naturligt och tryggt sätt guidar hon tittarna medan de jagar sig genom Sverige.

Nominerade

Bra Jakt

Bra Jakt

Södermanlands län

På YouTube-kanalen Bra Jakt får ni följa med Calle Gårdman och Oscar von Stockenström på jakt, både i Sverige och utomlands. Kanalen fokuserar lika mycket på att förmedla kunskap som att underhålla sina tittare och allt paketeras i snygga, och välproducerade filmer.

En kåsa kaffe

Jämtlands län

Viktor Lidin, eller ”en kåsa kaffe” som han kallar sig för på Instagram, är en inspiratör och förebild med sina fina bilder och sitt sätt att värna om miljö och natur. Han visar hur alla, oavsett bakgrund och förutsättningar, kan ta del av och njuta av naturen. Han har även nyligen startat ett YouTube-konto där han börjat dela filmer från sina jakter, vilket han gör på ett personligt och lättsamt sätt.

SkitJakt

Södermanlands län

Kristian Bartos och Erik Olofsson driver sedan starten i september 2017 podcasten SkitJakt. Erik och Kristian med gäster diskuterar allt inom jakt, jaktutrustning och tillagning av vilt. Med ett vaket öga på nyheter, trender och omvärldsfaktorer som påverkar jakten är Erik och Kristian avslappnat informativa, pålästa och nyfikna.