JAKTGALAN

ÅRETS MEDIAPROFIL

Denna influenser/mediaprofil har med ett smakfullt, inspirerande och sakligt material påverkat bilden av den svenska jägaren på ett positivt sätt. Han/hon har god etik och moral och är ett föredöme och en bra ambassadör för jägarkåren.

Vinnaren presenteras den 12 februari 2022!

Finalister

Rasmus Liljeblad
VINNARE

Rasmus Liljeblad

Rasmus är en av våra största profiler när det gäller att göra jaktfilmer på Youtube. Med sin egen stil och sin lugna och sansade framtoning bjuder han med tittarna på jakt, ofta tillsamman med sina egna hundar.

Rasmus delar även gärna med sig av sin kunskap och han har kommit att bli uppskattad för sin ödmjuka framtoning. Rasmus är en god förebild för såväl nya som gamla jägare.

2A PLATS

Madeleine Petterson

Madeleine är tjejen framför och bakom kameran i Youtube-kanalen Side by Side. Trots sin korta jaktkarriär har hon ändå upplevt mycket som jägare och jagat många olika vilt, inte bara i Sverige. Hennes mål är att kunna lyfta jakten på ett positivt sätt och att kunna ge en större förståelse till dem som inte jagar, till varför man jagar och hur man tar tillvara på sitt vilt.

Hon ser jakten som ett naturligt sätt att hämta mat från skogens skafferi. Med sin Youtube-kanal och sitt Instagram-konto vill hon inspirera och förmedla den naturnära glädjen som finns i jakten. Efter att själv varit svårt njursjuk under sin uppväxt så är ett hälsosamt liv något hon måste prioritera för sin överlevnad. Madeleine har valt närhet till naturen genom jakt för att stärka sin kropp och hålla en god kost med viltkött som bas för att klara hälsan. Idag är hennes kanal ”Side by Side” en av landets största jaktkanaler och Nordens största kvinnliga jaktkanal.

Övriga nominerade

Kalle Wahlström

Kalle Zackari-Wahlström

Kalle är en mediaprofil som är otroligt viktig för den svenska jägarkåren, genom att han bidrar till att ta fram det folkliga i jakten. Hans kanaler når främst ickejägare och till dessa visar han upp jakten som något naturligt, utan prestige eller skönmålade inslag.

Han är en del av en populär podcast, jagar i Youtube-kanal och syns frekvent i olika tv-program. Kalle tar inga genvägar bara för att han är kändis. Han är en dedikerad jägare, en mediaprofil och en ambassadör för den svenska jägarkåren.

Foto: Rickard Eriksson.

Rasmus Boström

Rasmus är rovdjursjägaren som med tiden vuxit från extrem jaktentusiast till jaktambassadör. Han är idag en mycket uppskattad och respekterad jägare, som verkligen har inspirerat många, framför allt när det gäller jakt på björn, lo och räv.

Rasmus är en jägare som ser helheten, och som verkligen får betraktas mer som en expert än en renodlad mediaprofil. Förutom sitt brinnande jaktintresse är han även delaktig i forskningsprojekt, genomför eftersök och föreläser om jakt.

Ulf Lindroth

Ulf är unik som mediaprofil då han till skillnad från många andra aldrig fokuserat på att bli känd eller få många följare. Han har istället haft som mål att leverera fakta och sakligt innehåll.

Ulf är minst sagt en kompetent jägare, med otroligt bred kunskap inom såväl jakt som skytte, och med minst sagt många strängar på sin lyra. Han har skrivit böckerna till den nya jägarskolan, producerat Youtube-filmer om skytte och mycket mer. Det som utmärker Ulf är att han alltid har ett stort mått av ödmjukhet och seriositet i allt han företar sig.