Vi ska hylla jägarna i Sverige

Jägare som gjort något utöver det ­vanliga eller gjort en stor insats för jakten

Jaktgalan produceras i samarbete mellan tidningen Allt om Jakt & Vapen och Svenska Jägareförbundet. Även om det är svårt att tävla i jakt, vill vi med denna gala lyfta några jägare som gjort stora insatser under det gångna jaktåret och som dessutom kan bli goda föredömen för hela jägarkåren. Alla kommer kunna nominera kandidater till respektive kategori. Från dessa nomineringar kommer en jury välja ut finalister och sedan sker en omröstning för att utse vinnarna.

Galakvällen

Ett tillfälle då jakten och jägarna lyfts

Röda mattan rullas ut och gästerna strömmar in. Kvällen blandas med god mat, underhållning, trevligt umgänge och framför allt presentation av vinnarna i respektive kategori.

Tidsplan

  • 1 juli: Nomineringen öppnas.
  • 31 augusti: Nomineringen stänger och juryn plockar fram finalister.
  • 1 oktober: Finalisterna presenteras och omröstningen startar.
  • 31 oktober: Röstningen stänger och de två finalisterna med flest röster i respektive kategori bjuds in till galan.
  • 23 november: Galakväll!

Se till att boka din biljett, så att du inte missar denna kväll!

KONTAKT

För frågor, kontakta JO Förlaget AB
info@joforlaget.se

Jaktgalans jury

En presentation av jaktgalans jury

Till Jaktgalan är det är det den svenska jägarkåren som nominerar kandidater. Det är sedan juryns roll, att bland alla nomineringar välja ut fem tävlingsbidrag per kategori. Dessa fem bidrag kan jägarkåren sedan rösta på, och de två kandidater med flest röster kommer bjudas in till galan, där den med flest röster koras som vinnare i sin kategori.

Nedan följer en presentation av jaktgalans jury.

Johan Olsson

Chefredaktör på tidningen Allt om Jakt & Vapen

Johan Olsson tog över chefredaktörsrollen på tidningen Allt om Jakt & Vapen år 2016 och han har totalt sett arbetat med jaktpress i snart tio år. Han har tillsammans med övriga redaktionen utvecklat tidningens pappersutgåva, samt digitaliserat Allt om Jakt & Vapen genom att presentera en stor del av tidningsreportagen även på film.

Han beskriver sig själv som en allmogejägare som trivs bäst i det lilla jaktlaget där gemenskapen är lika viktig som jakten.

Jessica Larsson

Jaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet

Jessica har arbetat som jaktvårdskonsulent i Svenska Jägareförbundet i 15 år. Jakten och jakthundarna upptar en väldigt stor del av hennes liv och har gjort ända sedan barnsben. När hon inte jagar ägnas mycket av fritiden åt fiske både på kalla och varma breddgrader. Hon beskriver sig som en typisk allmogejägare men föredrar framförallt skogsfågeljakt med stående fågelhund eller jakt efter klövvilt med drivande hund.

Jessica uppskattar naturen i alla dess former men kommer aldrig så nära den som under jakt. Då går hon från att vara betraktare till att vara en del av den som hon beskriver det.

Ulrika Karlsson-Arne

Influencer, frilansskribent

Ulrika Karlsson-Arne vann Extreme Huntress 2019 och har jagat det mesta. Ulrika är uppvuxen på landet utanför Örebro och började jaga i 25-års åldern. Hon brukar säga att hon har längtat efter jakten i hela sitt liv utan att hon egentligen vetat om det. I dagsläget lever hon på jakten i olika former, dels som influencer men också som frilansskribent.

”Jakt för mig handlar egentligen inte om att jag alltid måste skjuta ett djur när jag går ut och jagar. Det kan lika gärna handla om att bekanta mig med nya marker, lära mig nya saker och bedriva en god viltvård på olika sätt.”

Marcus Nolfelt

Grundare av Jaktkunskap

Marcus är grundaren av Youtubekanalen Jaktkunskap och har gjort sig känd som en seriös, ambitiös och kunskapshungrig jägare. Han har arbetat med företagsutveckling och ledarskap sedan år 2000. När han själv började jaga för några år sedan var det naturligt för honom att starta Jaktkunskap eftersom han själv ville lära sig mycket, samt via film låta experter i branschen sprida den bästa och viktigaste kunskapen så att alla kan utvecklas. Idag är Jaktkunskap en kunskapsförmedlare via film och rena utbildningar inom flera områden och genom det bidrar företaget till hela jaktens utveckling, vilket ligger Marcus varmt om hjärtat.

När det gäller Marcus privata jakt är det två saker som är extra viktiga. Variationsrikedom och gemenskap. Foto: Ewa Ekfeldt.

Per ”Bula” Kristoffersson

Eftersöksproffs och företagare under namnet PK Eftersök

Per Bula Kristoffersson är troligtvis landets mest erfarne eftersöksjägare. Med sin långa karriär i en av Sveriges viltrikaste delar av landet har han utvecklats till ett riktigt eftersöksproffs.

Bula är flitigt anlitad för att hålla föredrag på jaktmässor och jaktsammankomster. Han bedriver även en omfattande kursverksamhet där han lär ut sitt koncept när det gäller eftersök.

I det egna företaget PK Eftersök genomför han eftersöksuppdrag till ett antal privata jakträttsinnehavare och han är känd för att vara snabb, effektiv och grundlig.