Vinnare och finalister till Jaktgalan 2021

TIDIGARE VINNARE

Efter att jägarkåren skickade in sina nomineringar och juryn valde ut fem av dessa, har den svenska jägarkåren röstat fram dessa två finalister i respektive kategori. Den 20 februari 2021 presenterades de slutgiltiga vinnarna.

ÅRETS JÄGARE

VINNARE

Emma Fors

Emma Fors är en tjej som har haft jakten med sig som ett naturligt inslag i livet. Hon är utbildad hundinstruktör och är aktiv i Svenska Vorstehklubben. Hon älskar att följa hundarnas utveckling från valp till färdiga individer redo för jaktprov. Emma trivs lika bra i älgskogen vid ett spännande ståndskall med en driven älghund, som på ripjakt på fjället med stående fågelhundar. Emma är med sina många jaktdagar och sitt sätt att vara, en sann förebild för unga, kvinnliga jägare.

2:a pris

Miranda Frings

Miranda Frings är jägaren från norr som brinner för jakten med sin finskspets Poju. År 2019 tog hon och Poju hem segern i skallkungen, trädskällarnas SM. Miranda har fler dagar i skogen än de flesta jägare och hon behöver inget annat än bössan på axeln, kniven på bältet och sin trogna jaktkamrat Poju. Hon föredrar en vedeldad koja utan bekvämligheter, nära en kallkälla, samt en skog som doftar gott, där skogen är hennes skafferi. Målet är inte att trycka på avtryckaren utan att få vara ett med naturen. Miranda är en fantastisk förebild som inspirerar många fler att våga vistas ute under lite mer primitiva förhållanden och lära sig uppskatta det. Miranda är en sann jägare och hundförare som ser sin jakthund som mer än bara ett verktyg i jakten, och enligt henne kan människan med rätt träning bli hundens bästa vän.

ÅRETS ELDSJÄL

VINNARE

Jonas Johansson

Jonas Johansson är en sann eldsjäl som driver ”Jakten för alla”, ett projekt för att hjälpa funktionshindrade ut på jakt. Han anordnar även välgörenhetsjakter varje år för att samla in pengar till olika organisationer. Detta gör han helt utan något som helst eget vinstintresse. Han är otroligt driven i sitt arbete med att hjälpa andra och han inspirerar andra funktionshindrade in i jakten och visar att det går att jaga och vara ute i naturen även som funktionshindrad.

2:a pris

Kenneth Skynsveen

Kenneth Skynsveen är eldsjälen som tar ungdomarna under sina vingar och hjälper dem fram genom Jägarskolan. Sedan 80-talet har han sett till att göra jakten och viltvården intressant och glädjefylld genom ”Vilda Lådan” som han på ett lekfullt och lärorikt sätt delgett många skolklasser genom åren. Kenneth har ordnat med reducerade priser av Studiefrämjandets materiel så att som vill ska ha möjligheten att ta del av den. Han brinner för att inspirera ungdomar till ett liv i naturen, med eller utan jakt.

ÅRETS VILTVÅRDARE

VINNARE

Sara Carlsson

Sara Carlsson är en social, ödmjuk och jordnära människa som trivs allra bäst i skogen med sina hundar. Hon brinner för viltvården, både genom jakt med egna hundar och jakt med fällor. Grytjakten ligger henne varmt om hjärtat men hennes favoritjaktform är ändå fällfångst, speciellt med mårdfällor. De senaste sex säsongerna har hon fångat 79 mårdar på 9000 hektar, samtliga i fälla. Sara värnar om kulturarvet och bevarandet av jakten med fällor som hon befarar snart är en bortglömd jaktform.