En presentation av jaktgalans jury

JAKTGALANS JURY

Till Jaktgalan är det är det den svenska jägarkåren som nominerar kandidater. Det är sedan juryns roll att bland alla nomineringar välja ut fem tävlingsbidrag per kategori. Dessa fem bidrag kan jägarkåren sedan rösta på, och de två kandidater med flest röster bjuds in till galan, där den med flest röster koras som vinnare i sin kategori.

Johan Olsson

Johan Olsson

Johan Olsson tog över chefredaktörsrollen på tidningen Allt om Jakt & Vapen år 2016 och han har totalt sett arbetat med jaktpress i snart tio år. Han har tillsammans med övriga redaktionen utvecklat tidningens pappersutgåva, samt digitaliserat Allt om Jakt & Vapen genom att presentera en stor del av tidningsreportagen även på film.

Han beskriver sig själv som en allmogejägare som trivs bäst i det lilla jaktlaget där gemenskapen är lika viktig som jakten.

Jessica Larsson

Jessica Larsson

Jessica har arbetat som jaktvårdskonsulent i Svenska Jägareförbundet i 15 år. Jakten och jakthundarna upptar en väldigt stor del av hennes liv och har gjort ända sedan barnsben. När hon inte jagar ägnas mycket av fritiden åt fiske både på kalla och varma breddgrader. Hon beskriver sig som en typisk allmogejägare men föredrar framförallt skogsfågeljakt med stående fågelhund eller jakt efter klövvilt med drivande hund.

Jessica uppskattar naturen i alla dess former men kommer aldrig så nära den som under jakt. Då går hon från att vara betraktare till att vara en del av den som hon beskriver det.

Marcus Nolfelt

Marcus Nolfelt

Marcus är grundaren av Youtubekanalen Jaktkunskap och har gjort sig känd som en seriös, ambitiös och kunskapshungrig jägare. Han har arbetat med företagsutveckling och ledarskap sedan år 2000. När han själv började jaga för några år sedan var det naturligt för honom att starta Jaktkunskap eftersom han själv ville lära sig mycket, samt via film låta experter i branschen sprida den bästa och viktigaste kunskapen så att alla kan utvecklas. Idag är Jaktkunskap en kunskapsförmedlare via film och rena utbildningar inom flera områden och genom det bidrar företaget till hela jaktens utveckling, vilket ligger Marcus varmt om hjärtat.

När det gäller Marcus privata jakt är det två saker som är extra viktiga. Variationsrikedom och gemenskap. Foto: Ewa Ekfeldt.

Mårten Strömberg

Mårten Strömberg bor i Hedesunda, söder om Gävle tillsammans med sin familj. Han är född i en jägarfamilj, där harjakten och stövaren varit huvudfokus, men han jagar även annat vilt. Han har varit aktiv inom uppfödning i många år och han har alltid varit noga med att utbilda och meritera sina hundar. Mårten blev jaktprovsdomare redan som 20-åring och har dömt över 100 jaktprov, varav ett antal på SM. Han har suttit som avelsråd inom Svenska Stövarklubben i tio år, haft flertalet uppgifter i rasföreningen och varit ordförande i sin lokalklubb i drygt tio år. Han har arrangerat dressyrkurser i över 20 år och han var med och startade unghundskapmen för hamiltonstövare. Till vardags arbetar han som politisk tjänsteman och är känd för sina diplomatiska egenskaper.

Petter Arkesjö

Petter Arkesjö

Petter Arkesjö bor i Ockelbo tillsammans med sin familj. Där driver han dels en skogsentreprenad, men också Älgparken i Ockelbo, en anläggning som besöks flitigt av jägare och deras älghundar. Petter har suttit som ordförande i Svenska Laikaklubben i fyra år, och han är än idag aktiv när det gäller avelsfrågor. Petter har en bred erfarenhet när det gäller jaktprov, utställningar, avel och jakt, främst hos älghundar.