Årets jägare

OMRÖSTNINGEN ÄR STÄNGD!

Anna-Carin Westling

Anna-Carin WestlingDet är få svenska jägare som har lika många jaktdagar under ett år som Anna-Carin. Hon ägnar sig åt många olika jaktformer men hon brinner för säljakt och för att utbilda nya jägare. Anna-Carin besitter en gedigen kunskap och behärskar alla jaktens moment, från början till slut. Hon har utan tvekan satt säljakten på kartan och hon tar tillvara på allt som detta annars så bortglömda vilt har att erbjuda trots tuffa förutsättningar. Med ett leende på läpparna berättar hon om jakt och hon tar gärna med sig jägare ut till sjöss. Anna-Carin är ett föredöme och en fin representant för den svenska jägarkåren. Anna-Carin är även nominerad i kategorin “Årets Eldsjäl”.

Dan Eriksson

Dan ErikssonDagen före nyårsafton 2017 går jaktledaren Dan ut med sitt jaktlag i Östervåla. En älg påskjuts, men faller inte på plats, utan Dan får påbörja ett eftersök. Han meddelar kontinuerligt sin aktuella position över komradion, men trots det händer det som inte får hända. En jägare misstar honom för ett vilt och avlossar ett skott som träffar Dan i ljumsken. Genom ett rådigt agerande, framförallt av honom själv, så gick hans liv att rädda. Sedan detta inträffade har Dan valt att göra något positivt av sin erfarenhet. Han åker runt och föreläser om sin upplevelse med avsikten att liknande inte ska behöva hända i andra jaktlag. Det ska även spelas in en undervisningsfilm inspirerad av denna olycka. Dans starka jaktintresse har fått honom att fortsätta jaga trots olyckan.

Einar Lundgren

Einar LundgrenEinar är en jaktidiot ut i fingerspetsarna. Trots motgångar tappar han aldrig jaktlusten och han har ca 200 dagar om året i skogen, och på fyra säsonger har det fällts 452 grytvilt för hans hundar. Han och hans hundar är otroligt flitiga, framför allt när det gäller grytvilt och rovdjur och de gör stora insatser för att hålla nere nivåerna på predatorer. Einar är en duktig jägare med hög kunskap och drivkraft som ägnar all sin lediga tid åt jakt. Einar är även nominerad i kategorin “Årets Viltvårdare”.

Emil Jonsson

Emil JonssonEmil är en ung och ambitiös jägare som idag jobbar som jaktelev. I tre år har han gått på Viltvårdsgymnasiet Forshagaakademin. Vid senaste SM i jakt stod han högst upp på prispallen i den individuella tävlingen och tillsammans med sina två klasskamrater knep han även förstaplatsen i lagtävlingen. SM i jakt är ett mästerskap dit elever från samtliga Viltvårdsgymnasier med jaktlig inriktning i landet bjuds in att tävla i grenar som hagelskytte, teori, styckning, avståndsbedömning och trofébedömning. Emil är uppvuxen i en jägarfamilj där jakten med drivande hund ligger honom varmast om hjärtat. Trots det ser han en tjusning i alla jaktformer och jagar därför det mesta.

Petra Högberg

Petra HögbergPetra verkligen älskar hundar och har sysslat med uppfödning i många år. Det började med att hon födde upp Leonberger under kennelnamnet Lejonklippans men numera bedriver hon uppfödning av hamiltonstövare. En hamiltonstövare kommer alltid var en självklar familjemedlem och jaktkamrat till Petra men hon äger även en laika som hon jagar både grävling, björn, mård och älg med. Hon tog jägarexamen för ca sju år sen och ägnade sig då framförallt åt småviltjakt men har alltmer övergått till att bli en allroundjägare. Hon är den enda kvinnan i Västernorrland, och en av få kvinnor i hela Sverige, som är auktoriserad jaktprovsdomare på drivande hundar. Hon är även utbildad exteriördomare på drivande hundar och på spetshundsraserna och auktoriserad exteriördomare på vorsteh och münsterländer. Utöver sitt stora jaktintresse så upptar hennes engagemang i stövarklubben en stor del av hennes fritid.