Årets jakthund

OMRÖSTNINGEN ÄR STÄNGD!

Böjeryds Crut, Björn Eek

Böjeryds Crut, Björn EekBöjeryds Crut är gråhunden som tillsammans med husse Björn Eek erövrat titel efter titel under de senaste åren. Senast blev han internationell utställningschampion. Han är sedan tidigare Nordisk jaktchampion, Nordisk utställningschampion, samt Viltspårschampion i Sverige och Norge. Svensk vinnare 2017 och trea på gråhundsmästerskapet förra året. Sammanlagt 12 olika championat, varav 9 st togs under förra jaktåret gör Crut till en av landets främsta älghundar. Björn med sitt jobb inom SKK är även han ett föredöme för jägarkåren med sitt arbete när det gäller alla jakthundsraser.

Malmbäckaren Foxii, Jesper Karlsson

Malmbäckaren Foxii, Jesper KarlssonMalmbäckaren Foxii och Jesper Karlsson är ett välkänt team i stövarsverige. Foxii har under de två senaste åren vunnit SM för rävdrivande stövare vilket ingen stövare lyckats med tidigare. Jesper är en ung jägare med god etik och moral som är engagerad i den lokala stövarklubben där han jobbar med ungdomsjakter. Detta är ett komplett team inom rävjakten lyder en av nomineringstexterna!

Lohallens Akira, Andreas Persson

Lohallens Akira, Andreas PerssonLohallens Akira är en laika med starka gener. Hon är en riktigt tuff tik som med husse Andreas Perssons hjälp blev jaktchampion redan vid tre års ålder och blivit utsedd till årets bästa laikatik. Akira kan nu även titulera sig som dubbelchampion. Hon har bra mentalitet och är en underbar hund i hemmet medan hon är en riktig jaktgalning i skogen.

Vickerågens Leva, Gerhard Lilliestierna

Vickerågens Leva, Gerhard LilliestiernaVickerågens Leva är Svensk Mästare i drev för taxar. Hon blev dessutom Gotlands- och Skaraborgsmästare senast tävlingarna arrangerades. Hon är direktkvalificerad för årets SM och Nordiska mästerskap i drev som går i höst. Hon har synts mycket i pressen och gjort fin reklam för jakten. Hon är även en mycket trevlig familjehund som jagar mycket, har goda anlag i viltspår, är en duktig grythund, samt har fått omdömet excelent på utställning.

River Race Linux, Thomas Jarl

River Race Linux, Thomas JarlRiver Race Linux och husse Thomas Jarl har haft en sagolik säsong jaktåret 2018/2019. Linux och Thomas vann först klubbmästerskapet i Upplands DK och gick sedan till SM-kval. De vann kvalet och gick vidare till Drever-SM som de vann. Genom segern på SM fick de delta i Nordiska Mästerskapet och där blev det en mycket fin andraplats. Tack vare sina framgångar har Linux kvalat och in till Småhunds-SM 2019. Linux är utställningschampion och har i dagsläget 16 valpar efter sig. Linux blev årets drever i Upplands DK 2017 och utöver allt detta är han även en mycket trevlig familjehund!